miercuri, 9 martie 2016

Alfabetul florilor (II) CU DRAG



De Ziua Internațională a Femeii, a fost lansată emisiune filatelica intitulată  Alfabetul florilor (II) CU DRAG, formată din șase timbre, pe care sunt prezentate flori ale  căror litere initiale formează expresia  ”Cu drag”.



Blocul de sase timbre cu șase tabsuri.






Cu mărcile acestei emisiuni, am realizat ilustrate maxime. Cărțile poștale au fost editate de Allex Collection, tipărite la FullColor București. Am aplicat ștampila prima zi a emisiunii, București 08.03.2016, la O.P. 37.




Dalia (Dahlia)
Plantă erbacee perenă cu tulpina înaltă, cu flori mari, de culori și forme variate, cultivată ca plantă decorativă. Dalia sau gherghina este o plantă de gradină bulbiferă ale căror flori au o multitudine de culori, de la alb, nuante de galben, roșu, roz si mov. La fel si dimensiunea lor variază de la dalii pitice la dalii de talie înaltă 1,5m.













Gladiola (Gladiolus)  Gladiolele sunt plante erbacee,  perene, cuprinzând aproximativ 250 de specii. Iși au originea în Africa de Sud, în Europa Centrală, în jurul Marii Mediterane și în Asia Mică. Gladiolele pot fi întâlnite in culori precum alb, roz, rosu, violet, galben, portocaliu și toate derivatele acestor culori.Numele latin al acestei flori este Gladiolus un diminutiv al cuvantului gladius = "sabie". Numele i-a fost dat datorită formei frunzelor sale, care seamănă cu niște săbii. Uneori, gladiolei i se mai spune si crin sabie, iar in antichitate era poreclită "floarea gladiatorului". De altfel, cuvântul gladiator vine tot de la gladius, caci acesta era un luptator "care traia si murea prin sabie". La noi, gladiolei i se mai spune sabiuță.







Alte variante de ilustrate maxime se pot vedea .aici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu