sâmbătă, 20 decembrie 2014

MARI INVENTATORI



Nikola Tesla (18561943) inventatorfizicianinginer mecanicinginer electrician. A descoperit curentul alternativ și motorul electric alternativ, a descoperit radiația izotopilor radioacivi (radiografia), a înregistrat pentru prima dată undele radio din spațiu, a inventat telecomanda și lampa fluorescentă, a realizat prima centrală hidroelectrică la cascada Niagara.








Thomas Alva Edison (1847 - 1931) a fost un inventator și om de afaceri american. El a inventat și dezvoltat multe dispozitive  care au influențat foarte mult viața din întreaga lume: becul electric, fonograful, camera de filmat, etc. Poreclit "Vrăjitorul din Menlo Park", el a fost unul dintre primii inventatori care a aplicat principiile producției de serie și munca în echipă pe scară largă la procesul de invenție, și din această cauza, el este creditat cu crearea primului  laborator industrial  de cercetare.


Albert Einstein (1879 - 1955) a fost un fizician teoretician ți filozof al științei. A dezvoltat teoria generală a relativității, unul din cei doi piloni ai fizicii moderne (alături de mecanica cuantică). E a devenit celebru prin faimoasa ecuație  E=mc² (Echivalența masă-energie este o consecință a teoriei relativității, constând în faptul că între masa totală a unui sistem fizic și energia sa totală există o relație de proporționalitate, exprimată prin relația E=mc² unde E este energia sistemului, m este masa sa, iar c este viteza luminii în vid.)



Leonardo da Vinci, (1452 – 1519) Pictor Italian, sculptor, arhitect și inginer, este considerat adesea cel mai de seamă geniu din întreaga istorie a omenirii. Fresca  Cina cea de Taină și pictura Mona Lisa, sunt printre cele mai larg cunoscute și influente lucrări ale Renașterii.
Lucrările de inginerie pe care le-a făcut sunt la fel de spectaculoase. Leonardo da Vinci este venerat pentru ingeniozitatea lui tehnologică. El a conceptualizat aparate de zbor, un vehicul blindat , energie solară concentrată , subliniind, de asemenea, o teorie rudimentară de plăcilor tectonice . 








Alte variante de maxime le puteți vedea aici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu