duminică, 7 decembrie 2014

Scriitori şi pagini de colecţie

Ion Creangă ( 1837 -  1889 ) scriitor român recunoscut pentru  măiestria basmelor, poveștilor și povestirilor sale.Amintirile din copilărie reprezintă partea cea mai personală a operei lui Creangă. Acestea i-au stabilit reputația de mare prozator. Într-adevăr, alcătuirea meșteșugită a frazei, în care se vede totuși tonul poporan, - scoaterea la iveală a multor provincialisme cu o putere de expresie deosebită, vivacitatea narațiunii și sinceritatea cu care povestește cele mai intime detalii ale vieții lui de copil, toate acestea fac din opera lui Creangă una din cele mai însemnate opere ale literaturii române.
Marca postală, cu valoarea nominal 3,10 lei , îl ilustrează pe sciitor si un text foarte cunoscut din opera sa Amintiri din copilărie. Cartea postală ilustrată editată de Allex Collection, ștampila prima zi București 02.12.2014.





Vasile Alecsandri ( 1821-1890) a fost un poet, dramaturg, folclorist, om politic, ministru, diplomat, academician roman, membru fondator al Academiei Romane, creator al teatrului romanesc și a literaturii dramatice în Romania, personalitate marcanta a Moldovei și apoi a României de-a lungul întregului secol al XIX-lea.
Vasile Alecsandri a fost un om politic de anvergură al vremii sale, fiind implicat în majoritatea evenimentelor cruciale petrecute atunci în România. A sprijinit Revoluţia de la 1848, ajungând un adevărat lider spiritual al acesteia şi a încurajat Unirea Principatelor.
În 1856 publică în Steaua Dunării, revista lui Kogălniceanu, poezia Hora Unirii.

Marca poștală cu valoarea de 4,50 lei prezintă imaginea poetului si două strofe din poezia „Hora Unirii”, cartea poștală ilustrată editată de Muzeul Literaturii Române, ștampila prima zi București 05.12.2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu