marți, 24 februarie 2015

Alfabetul Florilor

Alfabetul florilor”, cea mai recentă emisiune de mărci poștale, reprezintă o abordare filatelică originală, alăturând două tematici diferite într-un concept grafic și artistic special.

Cele 6 
timbre ale proiectului reunesc tematica filatelică tradițională „floră” și noțiunea de „letrină”, acea literă majusculă, de obicei ornată, folosită la început de capitol în ediții bibliofile. Fiecare timbru înfățișează o astfel de letrină împletită cu o floare, numele florii începând cu litera figurată în letrină și astfel întreaga emisiune alcătuind cuvântul „TIMBRE”.
Ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă și blocul de 6 timbre + 6 tabsuri, produs special a cărui imagine redă prin alăturare cuvântul „TIMBRE”.



Cu aceste mărci și ștampila prima zi a emisiunii București 20.02.2015, aplicată la OP 37,am reușit să fac câteva ilustrate maxime. Alte variante puteți vedea aici.

Trandafirii sunt arbuști erecți, urcători sau târâtori cu înălțime cuprinsă intre 0.3-5 m. Au tulpinile acoperite cu ghimpi și frunzele sunt lucioase sau mate. Florile solitare sau grupate în inflorescențe sunt foarte diferite ca mărime, forma, culoare, miros, număr de petale, perioada de înflorire. Suportul este o carte poștală realizată de Editura Sport-Turism cod 20042.
















Regina nopții ( Nicotiana alata )  este o plantă erbacee perenă din familia Solanaceae, originară din America de Sud (sudul Braziliei, nordul Argentinei, Paraguay, Uruguay). Aceasta este cultivată pe scară largă ca o plantă ornamentală. În special în  regiunile temperate. Există numeroase soiuri. În afara soiului sălbatic alb, există soiuri roșii, roz sau galben verzui. Suportul este realizat de Allex Collection.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu