vineri, 4 iulie 2014

“D-ALE ROMFILATELIEI”

“D-ALE  ROMFILATELIEI”

Romfilatelia, instituția desemnată să emită timbrele și efectele poștale românești, continuă seria “surprizelor” neplăcute. După recentele erori, cu timbrul care vrea să o onoreze pe marea noastră fiziciană  Ștefania Mărăcineanu, a cărei imagine este de fapt a Mariei Curie, după retragerea emisiunii “100 ani -  Senatul României” pentru că timbrul cu valoarea de 1 leu prezenta erori deosebite ( pe aripa dreaptă a acvilei lipsea penajul,  iar la unele  mărci, aripa era întreruptă cu o dungă de culoare închisă), iată că această instituție care se vrea “specializată” editează ilustrate maxime oficiale cu tema “Descoperiți Romania, Maramureș”, o temă frumoasă,. așteptată cu nerăbdare de filateliști. Cu timbrele emisiunii, care prezintă imaginea unor comori ale istoriei și artei maramureșene, a realizat ilustrate maxime, după denumirea din comunicatul emis de aceasta instituție, care de fapt nu respecta una din cele trei condiții esențiale ,pe care trebuie să le îndeplinească un produs, pentru a intra in această categorie- concordanța de loc.
Ștampila prima zi a emisiunii, aplicată pe aceste “făcături” este de București. Mă intreb, oare Baia Mare, Berbești, Șugatag ori Săpânța sunt în București? Redau alăturat imaginea cu una din  așa zisele ilustrate maxime, pe care am reușit sa o fotografiez, cuprinsă in albumul filatelic emis cu acest prilej. Despre prețurile acestor produse poate voi vorbi în viitor.Cartea poștală ilustrată și timbrul  redau imaginea unui  monument funerar din “Cimitirul Vesel de la  Săpânța”, iar ștampila este de București.
De altfel, nu este pentru prima oara când, Romfilatelia încalcă cerințele esențiale ale maximafiliei. Dacă această instituție dorește să fie originală, să le denumească altfel.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu