sâmbătă, 6 septembrie 2014

Fructele și fauna


Romfilatelia a lansat o emisiune de mărci poștale „Fructele și fauna”, Cu mărcile emisiunii am realizat ilustrate maxime, folosind ștampila prima zi a emisiunii. Pe acest blog am postat variantele cu fructe, iar pe blogul Maximafilie Maximaphily Alexandru Antonache Romania am postat variantele cu faună.

Aluna de pădure este fructul alunului, un copac care atinge până la cinci metri înălțime. Alunele au fost folosite încă din vechime atât ca alimente, cât și ca leacuri, în timp ce alunul era considerat simbolul abundenței și al familiei, al păcii și al bunăstării în lumea antică a romanilor și grecilor. Alunele  sunt preferatele veverițelor, care obișnuiesc ca pe timpul verii, să-și facă provizii de alune, nuci și ghindă, în ascunzători, pentru a se hrăni pe timpul iernii.  Cartea poștală ilustrată Allex Collection, ștampila prima zi a emisiunii, București 05.09.2014.

Ghindele, fructele stejarului, sunt consumate de o serie de animale, printre care și
mistrețul., unele soiuri fiind comercializate și consumate și de către oameni.. Ele sunt de culoare verde – maronie, au gustul amar sau dulce și sunt bogate în amidon. Ghindele contribuie de asemenea la îmbunătățirea solului, prin descompunerea lor participând la formarea humusului. Cartea poștală ilustrată Allex Collection, ștampila prima zi a emisiunii, București 05.09.2014.



Mura este fructul comestibil, negru și lucios, al murului. Murele sunt adevărate surse de vitamine, substanțe active și minerale  ce pot preveni cancerul de colon și stomac, ce ajută la reglarea tranzitului intestinal, ajută la buna funcționare a sistemului nervos, întăresc oasele, detoxifică ficatul, întăresc sistemul imunitar, protejează ochii, previn anemia, ameliorează durerile în gât, ajută la vindecarea rănilor și sunt bune chiar și pentru diabetici (deoarece conțin foarte puțin zahăr). Ele sunt și o hrană pentru diferite animale inclusiv ursul. Cartea poștală ilustrată Allex Collection, ștampila prima zi a emisiunii, București 05.09.2014.


Strugurele este fructul viței de vie. Strugurele este unul dintre cele mai cultivate fructe din
lume, cu 68 milioane de tone produse în 2010, în urma citricelor(124 milioane de tone), bananelor (102 milioane de tone) și a merelor (70 milioane de tone). Strugurii  se consumă ca atare, sau se folosesc ca materie primă pentru prepararea vinului, un produs foarte apreciat încă din cele mai vechi timpuri.  Strugurii constituie o hrană importantă pentru grauri, care pot produce daune  importante recoltei. Cartea poștală ilustrată Allex Collection, ștampila prima zi a emisiunii, București 05.09.2014.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu