sâmbătă, 25 aprilie 2015

EUROPA – OLD TOYS, JUCĂRII VECHI


In ziua de vineri, 17aprilie 2015 a fost lansată emisiunea filatelică ”EUROPA 2015 –, JUCĂRII VECHI” compusă din două timbre cu valoarea de 2,10 lei și 14,50 lei, care ilustrează jucării vechi, tradiționale, românești, din patrimoniul Asociației „Muzeul Jucăriilor”, asociație ce a fost creată la inițiațiva unui grup de entuziaști iubitori și păstrători de  jucării.
In comunicatul Romfilateliei, care se ocupă de editarea și comercializarea timbrelor, se precizeaz: ”Jucăriile își au rolul bine definit ca sursă de distracție, dar și de educație, fiind, în general, obiecte create pentru a reda la scară redusă realitatea și a oferi copiilor miniaturi reprezentative ale lumii adulților. Cu o istorie la fel de veche ca cea a umanității, jucăriile stimulează creativitatea, inteligența și perspicacitatea copilului, reprezentând adesea un liant al relațiilor dintre copii și chiar un suport moral pentru aceștia.”
Având in vedere tematica emisiunii, consider ca prețul timbrelor este exagerat de mare, ceeace face ca acestea să nu ajunga și la copii.
Prin multă strădanie și pasiune, domnul Alexandru Mateescu cu sprijinul Muzeului Jucăriilor, a realizat cărți poștale ce redau imaginea jucăriilor ilustrate pe timbrele emisiunii ”EUROPA 2015 –JUCĂRII VECHI.
Cu aceste cărti postale și cu timbrele emisiunii am realizat câteva ilustrate maxime. Ștampila prima zi a emisiunii a fost aplicată la Oficiul Postal București 37 cu concursul domnului Emil Stanciu. Prin această colaborare, sper că am reușit să asigurăm o calitate deosebită a pieselor și o concordanță maximă.


Păpuși pictate manual pe lemn
Papușă pictată manual pe lemn


Papușă pictată manual pe lemnTricicletă din anii 1950 - 1960